Sunday, 22 May 2011

Mine favorittbøker fra A til Å - #I

   
Bloggeren Anettes bokboble utfordret leserene sine til å fortelle om sine favorittbøker fra A til Å,  - I dag er det bokstaven I

Øystein Flink, Tomas Espedal, festivalsjef  Eirik Bø - Foto:RandiAa©

Foto:RandiAa©
For bokstaven I har jeg egentlig flere alternativer, men velger først Imot kunsten av Tomas Espedal, interessant selvransakende roman, full av lengsel og savn og selvinsikt. Jeg lyttet til lydboken med det samme den var lansert. Jeg fikk egentlig ikke skikkelig tak på denne før jeg hadde vært på Kapittel 10, Litteraturfestivalen i Stavanger. Der møtte jeg Espedal i samtale med Øystein Flink. Det ga meg en videre horisont på denne romanen. Det finnes mer referat om den under blogg-innlegg fra Kapittel 10 festivalen.
Jeg har også laget en kort videosnutt med glimt fra samtalen med Flink.
 Video Made by RandiA
©:
Grei bokanmeldelse fra NRK også.
(For bokstaven I kunne jeg nok også valgt en annen favoritt: Innsirkling II av Frode Tiller, den er topp. Den fikk jeg også introdusert på samme festival, jeg har også skrevet litt om denne i samme blogg-innlegg)

2 comments:

  1. Spennende! Jeg har ikke lest Espedal. Spørs om jeg ikke må kaste meg uti nå. Forstår godt at det er vanskelig å velge èn favoritt pr bokstav.

    ReplyDelete
  2. Ja, den ble mye mer forståelig etter festivalen. Kunne faktisk valgt en annen I som gjorde sterkt inntrykk på meg: Idioten av Fjodor M. Dostojevskij, her så jeg også en veldig interessant film-versjon, tror det var Japansk regisør, en litt gammel versjon.

    ReplyDelete