Friday, 25 July 2014

Announcement: Tanker om bok - Silke Forlag - Sommerlesing

Hortensia (Hydrangea machropylla) - Nye bøker fra Silke Forlag - Foto:RandiAa©
To innbydende bøker fra Silke Forlag i postkassen i dag - ser ut som de kan passe for sommer-lesing. - "Blant hortensia og hverdagsmennesker" stod det på leserbrevet fra Karin Brunk Holmqvist, derfor ga jeg dem en sommerlig velkomst i hagen under Hortensia-busken.
Høyt henger de og søte er de av Karin Blunk Holmqvist har i hvert fall et riktig sommerlig cover - at hun skriver på en morsom, lett, engasjerende måte, fant jeg ut da jeg leste hennes fornøyelige Potensgiverne - og ved første øyekast på denne, ser det ut som dette kan bli hyggelig og avslappende lesing.
Forfatter:Karin Brunk Holmqvist
Tittel:Høyt henger de og søte er de
Originaltittel:Surt sa räven om rabarberna
Oversetter:Kirsti Vogt
Antall sider:ca 250
Format:Innbundet
ISBN:978-82-8270-088-7
 

Om boken fra forlagets side:

Gunnar og Berta har tatt den store avgjørelsen. Etter å ha bodd mange år på landet, har de solgt huset og kjøpt leilighet i Simrishamn – og i tillegg en liten hytte i byens beste kolonihage.
Alt er nytt, og det er mye som er til det bedre, men det å bo i byen er ikke alltid like enkelt. Det skal Gunnar snart få merke. En bukett nelliker fører til sladder og misforståelser, og snart begynner det å ryktes at Gunnar er en skjørtejeger.
Gunnar skjønner ikke hvordan han skal komme seg ut av det med æren i behold. Og han tør ikke engang tenke på å si noe til Berta. I stedet strør han om seg med forvrengte ordspråk og snører seg inn i et nett av løgner og pinligheter. Hva kommer Berta til å si?


Den andre boken "Duft av Parfyme" er skrevet av Kathleen Tessaro, et nytt bekjentskap for meg.

Forfatter:Kathleen Tessaro
Tittel:Duft av Parfyme
Originaltittel: The Perfume Collector
Oversetter:Eva Ulven
Antall sider:ca 400
Format:Soft Cover
ISBN:978-82-8270-093-1

Om boken fra forlagets side:

1955: I Paris skriver en døende kvinne på sitt testament.
I London oppdager Grace Munroe at mannen hennes bedrar henne.
Grace Munroe mottar et brev fra et advokatfirma som hevder hun er hovedarving etter madame Eva d’Orsey. Det er bare ett problem. Grace har aldri hørt om Eva d’Orsey.
Den testamenterte formuen fører Grace gjennom gatene i  Paris og inn i en forførerisk verden blant parfymemakere og eksotiske dufter.  Et forlatt parfymeri gir noen ledetråder, og gradvis vokser det frem et bilde av en fascinerende og tragisk kvinneskjebne.
På 1920-tallet var Eva d’Orsey inspirasjonskilden til en berømt parfymemaker, og hun beveget seg i utkanten av sosieteten. Etter hvert som Grace avdekker Evas fortid, hører hun rykter om en karriere ved spillebordene i Monte Carlo, om tapt rikdom, store svik og at Eva menget seg med nazistene under krigen. Tre ulike berømte parfymer forbindes med Eva, og det kan virke som hun har levd tre adskilte liv.
Hva knytter disse to kvinnene sammen? Hvem var egentlig Eva d’Orsey?

Kathleen Tessaro om å skrive Duft av Parfyme:

”Jeg anser en duft som mer intens enn noe annet som kan symbolisere en periode i et menneskes liv. Duftens avtrykk er så sterkt at man mange år senere kan føres tilbake til den perioden da man opprinnelig kjente duften.
Da jeg gjorde research til boken, oppdaget jeg Madame Zed. Hun arbeidet for Lanvin og skapte 14 parfymer, blant annet Mon Peche (oversatt: Min synd. Fra 1924). Det er ikke mye man vet om henne, foruten at hun sannsynligvis kom fra Russland. Hun forsvant etter sin utrolige suksess med Mon Peche, og ingen vet hvorfor. Madame Zed var altfor spennende til at jeg kunne la være å ta henne med i boken. På samme vis med karakteren Valmont, som er en blanding av flere kjente mannlige parfymører, men han er hovedsakelig basert på Christopher Brosius fra New York."

 

En takk til Silke Forlag for bøkene, foreløpig har jeg bare bladd litt i de og lest begynnerkapitlene  og det tegner bra, på hver sin måte. Jeg kommer tilbake med "Mine tanker" om bøkene når de er lest.

4 comments:

 1. Du er heldig som står på listen til Silke forlag.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg tar imot lite bøker fra forlag, Sissel...jeg låner helst på biblioteket det jeg absolutt "må" lese - for jeg kjøper minst mulig bøker nå, av plassmangel, vet du....

   Delete
 2. Jeg fikk også disse i dag. Lekre bøker, som jeg ser frem til å lese, spesielt Karin B sine, for de er artige.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, de ser innbydende ut. Litt romantisk den med parfymen, men det tåler man vel som sommer-lesing. Og litt lett moro er også fin sommerlesing - Holmqvist's Potensgiverne var i alle fall veldig morsom.

   Delete