Wednesday, 3 February 2016

Tanker om bok - Innvielse av "Døgnåpent" Moholt Bibliotek - 03.02.2016


Kulturbegivenhet ved mitt "nærbibliotek" Moholt  i kveld
Slik stod notisen på Bibliotekets nettside:
"Det meråpne biblioteket på Moholt åpnes kl 19:00 av Ola By Rise (kommunaldirektør, kultur og næring), Berit Skillingsaas Nygård (biblioteksjef) og Lars Danielsen (avdelingsleder Moholt og Risvollan bibliotek). Det blir også fanfare og kake!"
 - Kommunaldirektøren for kultur, Ola By Rise åpnet dørene, jeg var med og innviet "døgnåpent" bibliotek. (Dvs. åpningstid fra 7 til 23 hver eneste dag, året rundt - vel og merke når du registrerer deg og har din egen "kodenøkkel")
Lys og varme vil være på, trådløst nett er tilgjengelig og kaffe-maskinen fungerer som vanlig.

Ved innvielsen ble vi møtt med fanfare av unge musikere fra Åsvang - biblioteksjef Berit Skillingsaas Nygård holdt inspirerende velkomst-tale og blomst ble delt ut til de som fortjente det - det har vært jobbet i kulissene for å få til dette.
Ola By Rise holdt en "litterær" tale om sitt møte med biblioteket og bøker i barndommen - noe har forandret seg med dagens biblioteker - men atmosfæren er der fortsatt og bokglade mennesker  møter opp i dag som før i tiden.
Så ble det kake og kaffe og festlig samling på denne første "Meråpne" kvelden.
Et flott kultur-tiltak

"Meråpen"-kake - iPhone foto:RandiAa©

2 comments:

  1. For et flott prosjekt! Er spent på om det fungerer. Husker da jeg steg av Hurtigruten en kald desembermorgen i 8:30 tiden og hadde noen timer å slå ihjel før butikkene åpnet. Bortsett fra noen få som hastet forbi, så var det utrolig mange "sullikker" som vi kaller det i Bergen, som allerede gikk og drev i gatene. Håper det skal litt til for å få kodenøkkel :) Regner med du holder meg oppdatert...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, dette går bra, Tine.Vi har skrevet "kontrakt" og har kode på lånekortet vårt.Lys skal være på og nettet er åpent og andre fasiliteter også. (Like i nærheten har jeg det helt døgnåpne selvbetjente 3T trenings-senteret mitt. Det fungerer fint der også.)

      Delete