Monday 29 February 2016

Tanker om bok - Bokbad: Krim fra Kagge Forlag II

Yrsa Sigurðardóttir - Foto:RandiAa©
Anita og jeg var på "Krim-kveld"  på Bær & Bar med Kagge Forlag igjen. Nordisk krim - norsk, svensk og islandsk er i vinden for tiden. Omtrent på samme tid i 2014 var vi også på en spennende Kagge-forlag krim-kveld. Og vi ville heller ikke gå glipp av årets Kagge-bokbad. - Dette passet fint nå som en opplading til "påske-krimmen".
Her var det interessant bokbad med tre ganske ulike kriminal-forfattere - Marie Aubert kom med de rette spørsmålene og de tre bokbadene var svært motiverende for å ta fatt på lesingen av disse tre romanene: Ingen vei tilbake av Tove Alsterdal, Everest av Odd Harald Hauge  og DNA av Yrsa Sigurðardóttir
Invitasjonen fra forlaget så slik ut:


DNA har jeg allerede rukket å lese, og denne var overraskende god. Jeg fikk også en hyggelig samtale med forfatteren i etterkant - og det var godt å høre at DNA er den første romanen i en serie med samme interessante "etterforsker-teamet" - psykologen Freyja og politimannen Huldar. (Min omtale av DNA)

Om forfatterne og bøkene skriver forlaget i sin invitasjon:  

Yrsa Sigurðardóttir er Islands ubestridte krimdronning, og en mester i å skape isnende uhygge i sine romaner! Islands mestselgende forfatter har i DNA skapt to nye helter: psykologen Freyja og politimannen Huldar. DNA er første bok i en ny serie med samme navn, og boka sikret henne den islandske Rivertonprisen, Bloddråpen. Vi anbefaler å lese denne uhyggelige boka med låst dør!
 «Skandinavias ypperste krimforfatter holder fortsatt overlegent nivå» (Adresseavisen, terningkast 5)
«Mot slutten knytter Sigurðardóttir trådene sammen og strammer til, men spenningen bevares i det lengste. Og på underlig vis er løsningen med på å dempe angsten man pådro seg under mordenes gang. Kløktig gjort.» (Oppland Arbeiderblad, terningkast 5)
Tove Alsterdal kalles «den neste store krimstjernen» av Liza Marklund, som hun selv er redaktør for. Nå er endelig Ingen vei tilbake ute på norsk – boka som brakte henne Svenska Deckarakademins pris for årets beste krimroman, og fikk anmelderne til å ta fram superlativene. Ingen vei tilbake er både en bred internasjonalt anlagt thriller og et mørkt familiedrama om to søstre, som på hvert sitt vis må hanskes med at en mor forlot dem og siden forsvant.
«Helstøpt fortelling forkledd som spenningsroman» (Adresseavisen, terningkast 5)
 «Liker du å lese thrillere som er spennende uten å bli alt for grotesk, så kan jeg anbefale denne. Historien trollbandt og engasjerte meg, plottet var genialt og spenningen holdt til siste side.» (Tine Sundal, bokblogger)
 Forfatter og eventyrer Odd Harald Hauge har selv klatret Mount Everest – men var bittert nok tvunget til å snu kun noen meter unna toppen. I thrilleren Everest følger vi fem mennesker på en nervepirrende ekspedisjon opp verdens høyeste fjell – i kamp for livet, mot det dødbringende fjellet og mot hverandre, og med høyst ulike motiver for å nå toppen. Boka forteller om hva som driver folk til ekstreme handlinger, hvor ære og berømmelse blir viktigere enn å overleve.
«Ein skikkeleg page turner (…) Ein litterær handverkar i eliteklassen» (Fædrelandsvennen)
Her er noen glimt fra Bokbadet:

Tove Alsterdal og Marie Aubert - Foto:RandiAa©
Tove Alsterdal  - Foto:RandiAa©
Odd Harald Hauge og Marie Aubert - Foto:RandiAa©
Yrsa Sigurðardóttir og Marie Aubert - Foto:RandiAa©
ARK Bruns hadde bøkene - Foto:RandiAa©
Etter Bokbadet ble det anledning til hyggelig samtale med forfatterne:
Tove Alsterdal, Odd Harald Hauge og Anita - Foto:RandiAa©
Odd Harald Hauge og Anita - Foto:RandiAa©
Hyggelig kveld med hyggelige forlagsfolk og interessante forfattere - spennende lesing i vente.....


Anita har et fyldig referat fra Bokmøtet
Og i Bergen var det også krim-Bokbad. Tine har referatet.

Referat fra 2014-Bokmøtet: "Krim fra Kagge Forlag" 

Kagge Forlag - Album på Flickr:
Album på Flickr
 

10 comments:

 1. Se der ja, allerede blogget.. Satt og vurderte det jeg også ,men så så jeg ferdig krimmen (innesperret), og andre ting, on nå tror jeg kanskje jeg er for trøtt. Får ta det i morra. Linker til deg da. Leser heller mer i Ingen vei tilbake før jeg legger meg... Fikk tips til noen filmer fra Argentina og den skitne krigen også..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det ble bare litt bilder, og ikke så mye referat. Men det var en veldig hyggelig kveld - og jeg regnet med jeg fikk tillatelse til å bruke bildet av deg i forfatter-samtale.(Fikk ikke sagt at jeg gikk, for du var så fordypet i samtale) Jeg samtalte med Yrsa, for det var den eneste boken jeg hadde lest. Men jeg skal lese de andre også.

   Delete
  2. Ja, veldig trivelig kveld. Ja, du ble brått borte, og de var så engasjerte at jeg bare måtte følge med.. Begge har også vært på Cuba, flere ganger, og jeg fikk tips av Hauge om et fantastisk spisested i Havana.. (han skal sende meg navnet).

   Delete
  3. Oi. Så kjekt. Vi får oppsøke noen spennende steder der ja. Jeg skal lese de to bøkene jeg ikke har lest - jeg har ikke den Alsterdal sin enda.

   Delete
  4. Jepp...btw- jeg håper det er ok at jeg legger inn det bilde jeg tok av deg når du snakket med Yrsa også.. det ble fint og naturlig..
   God natt!

   Delete
  5. Visste ikke du tok noe bilde jeg. Se dagens TV opptak jeg nå.

   Delete
 2. Her kan du se... hvis ikke godkjent så hyl ut: http://artemisiasverden.blogspot.no/2016/03/krimbad-med-kagge-pa-br-i-trondheim.html#more

  ReplyDelete
  Replies
  1. Flott referat, Anita - jeg har linket til det.

   Delete
 3. Dere er så flinke til å lage fantastisk levende referat fra disse møtene, både Anita og du. Og det er jeg glad for, da jeg føler at jeg har vært med! Takk, takk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takk for det, Åslaug - det er Anita som er proff - jeg har ikke så mye tid å bruke på slikt, men noen bilder blir det om jeg går på slike arrangementer - hyggelig om du kan slå deg med av og til når det passer......

   Delete