Monday, 13 August 2018

Tanker om bok - Boklansering: Ravnens time av Roar Ræstad

Boklansering av Ravnens time - Tanker om bok:

Her kommer tredje bok med hovedpersonen statspolitibetjent Gabriel Navarseth - det skal bli spennende å følge han videre - nå er vi kommet til sommeren 1943 og det har nettopp vært et større luftangrep mot Trondheim - Det var tyskernes ubåtanlegg på Dora, Nyhavna som var målet for de allierte 24.juli 1943 der 41 B-17 kom inn over Dora og slapp til sammen 316 bomber. Navarseth har visst viklet seg enda lengre inn i dobbelt-rollen sin - den mellom norsk politi og Gestapo. Parallelt med krigsbegivenhetenes realisme, følger vi den fiktive kriminal-historien som Roar Ræstad så suverent spinner på i disse bøkene. I denne tredje romanen er det drapene på en tysk marineoffiser og den unge NS-kjæresten hans som er "krim-historien"
Roar Ræstad behersker på en vellykket måte å kombinere en spennende kriminalsak, en historisk epoke og lokal-miljø-skildring. Sovende hunder, den første med Gabriel Navarseth som kom i 2014 var en sterk debut. (Min omtale av Sovende hunder)
Elven var bok to og den var enda bedre – nå har jeg foreløpig bare rukket å bla litt i denne tredje boken, Ravnens time – og jeg konstaterer at dette blir bare bedre og bedre.
Det er alltid spennende med en god kriminal-roman, men det er et ekstra pluss når man  får en meningsfull historie på kjøpet, og kanskje noe lærdom også.
Når settingen er Trondheim og tiden er andre verdenskrig  - og man selv er født og oppvokst i Trondheim, føles lesingen av Roar Ræstads krim-serie ganske relevant – og Gabriel Navarseth har blitt en ”likandes” hovedperson – jeg håper da det går bra med han i fortsettelsen.

Her er noen bilde-glimt fra lanseringen:
Boken kommer fra Vigmostad - Bjørke - iPhone-foto:RandiAa©
Min faste litteratur-venninne Anita har sikret seg boken
iPhone-foto:RandiAa©
Salgs- og markedssjef Kjetil Sundet ønsket velkommen
og Endre skal snart synge - Foto:RandiAa©
Stemning inne og stemning fra det åpne vinduet på Antikvariatet
Foto:RandiAa©
Roar leser og bokbader er redaktør Marius Aronsen -
Foto:RandiAa©
Det var mange som hadde funnet veien til bok-lanseringen på Antikvariatet, Bakklandet -  stemningen var høy, Salgs- og markedssjef Kjetil Sundet ønsket velkommen - Endre Wright Skogrand, kollega fra Strinda Videregående skole sang, med musikkakkompagnement av Helge Basmo - valg av sanger og musikk var et godt valg for å skape stemning rundt tidsepoke og begivenheter.
Roar leste innledningen til boken sin, (Trondheim, 24.juli 1943) - vi går rett inn i de spennende begivenhetene. Så var det et interessant og humørfylt bokbad med redaktør Marius Aronsen - der Roar forteller at det hele kom i gang og at han hadde "alt klart" etter en inspirerende skitur i Estenstadmarka - Yess -

Og takk for en fin kveld med boklansering på Antikvariatet.
Tankene mine da jeg vandret hjem og passerte festningen i den vakre sommerkvelden: Dette blir spennende lesing for mange når høst-kveldene snart nærmer seg. 
Kristiansten festning i kvelds-sol -
Foto:RandiAa©
På festnings-muren i kvelds-sol -
Foto:RandiAa©
Sovende hunder - min omtale
Sovende hunder - boklansering-referat
Ravnens time - boklansering-referat
Ravnens time - Anitas referat boklansering6 comments:

 1. Takk for fyldig referat. Skulle gjerne vært der.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, selvsagt skulle du ha vært der - vi var jo i favoritt-strøket ditt. Men det byr seg forhåpentligvis flere anledninger.(PS Morsomt at du lar en av hovedpersonene dine jobbe på "Strinda" - det var mange Strinda-kolleger der)

   Delete
 2. Replies
  1. Ganske knapt, Anita - (jeg blir målløs av dine referater og omtaler)

   Delete
  2. Nei, det synes jeg ikke. Det er mer enn fyldig nok.:)

   Delete
  3. Takk, takk - tiden strekker aldri til for alt det man ønsker å gjøre. Så det er mange ganger lurt å legge listen litt lavere.....

   Delete