Wednesday, 4 March 2015

Tanker om bok - Unni-Lise Jonsmoen: Maren Ingeborg og Pus på Rørosmartnan


Tittel: Maren Ingeborg og Pus på Rørosmartnan
Forfatter: Unni-Lise Jonsmoen:
Illustratør: forfatteren
Forlag: Landbruksforlaget
Forlag: Vigmostad og Bjørke
Utgitt:1990
Språk: Nynorsk
Antall sider: 29
ISBN: 8252914055

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:

Maren Ingeborg skal på Rørosmartnan for første gong, saman med mor og bestemor. Pus hoppar opp i sekken til Maren Ingeborg, og ho vil ikkje jage han, så han får og bli med. Men på kaffestugu i Røros forsvinn han plutseleg. Kvar har han gøymd seg? Maren Ingeborg byrjar å leite... Illustrert.
Om forfatteren
Unni-Lise Jonsmoen av Andewa - via Wikimedia

Mine tanker om Maren Ingeborg og Pus på Rørosmartnan:

En gang har jeg vært på Rørosmartnan - og det var en stor opplevelse faktisk. (Min tur til Rørosmartnan) - Da jeg kom over denne flotte billedboken med morsom tekst fra Landbruksforlaget, bare MÅTTE jeg se litt på den - og finne ut om den kunne gjenskape litt av den barnslige gleden jeg følte den dagen jeg opplevde Rørosmartnan sammen mine fine foto-venner.
Og sannelig - denne gjenskaper opplevelsen, både i tekst og tegninger - jeg skal ikke røpe så mye av den spennende lille fortellingen - bare litt:

Her får vi med oss folkelivet i et snøkledd Røros-vinterlandskap - det er salgsboder, det er de vakre gatene og husene,og den flotte kirken. Maren Ingeborg er der for første gang hun også - og hun har reist meg toget sammen mor og bestemor. - Og så er det Pus da som lurer seg med - og da må de bare akseptere det.
De drar av sted og Pus er med - bok-ill.
Mange salgsboder - bok-ill.
Pus har gått forbi kirken - bok-ill.

Dagen starter på "kaffestuggu" - her skjer det en del ja, når Pus kommer seg ut av sekken. Så var det ut blant alt folk og alle fargerike bodene. De må jo lete litt etter Pus også da, ikke lett blant alt folk - Og skinnhandleren i Kjerkegata har ikke sett han. Hos samen som selger finnsko har de mer hell med seg. Men sannelig stikker ikke Pus derfra også da....Pus er bortom både Kirken og Hyttklokka.... og en dans blir det også på Maren Ingeborg.....og om de finner Pus og får den med seg hjem igjen? Ja, det anbefales å se litt på denne fint illustrerte barneboken om Røros-martnan. 
Terningkast:5

Her har vi vandret:
Dette var min første tur til Rørosmartnan
 Her er noen av mine bilder fra stedene Maren Ingeborg og Pus var på:
Folkeliv på Rørosmartnan - Foto:RandiAa©
Skinnhandleren - Foto:RandiAa©
Røros kirke - Bergstadens Ziir - Foto:RandiAa©
Røros kirke - Hyttklokka - Foto:RandiAa©
Mange boder på Rørosmartnan - Foto:RandiAa©
Mer om min tur til Rørosmartnan
Noen flere bilder 
Akam-fototreff - Trondheim - Røros - 23.02.2013, a set on Flickr - Photo:RandiAa©
Røros-martnanRøros-MartnanRøros-MartnanRøros-MartnanRøros-MartnanRøros-Martnan
Røros-MartnanRøros-MartnanRøros-MartnanRøros-MartnanRøros-MartnanRøros-Martnan
Røros-MartnanRøros-MartnanRøros-MartnanRøros-MartnanRøros-MartnanRøros - Farjar Gaarden
Røros kirke - Bergstadens ZiirRøros kirke - Bergstadens ZiirRøros kirke - Bergstadens ZiirRøros kirke - Bergstadens ZiirRøros kirke - Bergstadens ZiirPeder Hiorts memorial - Røros

2 comments:

  1. Så flotte bilder fra Martnan! Og boka du trekker fram er veldig fin, tror jeg, Illustrasjonene er lette og fargerike, koselige! Godt tips for et par smårollinger som bor i Trøndelag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takk, Åslaug - en fin billedbok for barn dette ja - så får de riktig vite hva Rørosmartnan er. Sikkert spesielt morsomt å se og lese om dette om man har vært der, eller skal der.

      Delete