Wednesday 14 September 2016

Tanker om bok - Kagge Forlag inviterer - Høstens bøker - Trondheim - Byscenen - 12.09.2016

Forlagssjef Anne Graathaug og Markedssjef Raymond Vik ønsker velkommen Foto:RandiAa©
Det var dagen for høst-møte med Kagge Forlag, bøker og forfattere - det ble en kveld  langt over forventningene.
På skjermen kom også statsministeren med en hyggelig hilsen til forlaget (som har 20-års jubileum i år) og oss andre oppmøtte:

Erna Solberg sender hilsen til Kagge Forlag - Foto:RandiAa©
Et drøss av bøker ble presentert - en god del sakprosa som vekket min interesse - alt ble presentert på en innbydende måte av Forlagssjef Anne Gaathaug og Markeds- og Kommunikasjonssjef Raymond Vik og andre medarbeidere. Kjappe video-snutter fulgte mange av bøkene, og ga oss raskt et innblikk i hva det dreide seg om.
Selv om bøkene var hovedsaken for meg, ble det jo ekstra feststemning med en kjempegod middag med vin til, kaffe og stor bløtekake - det var jo også feiring av forlagets 20-års jubileum.

Årets Bøker 2016-katalog var veldig innbydende og oversiktlig - og jeg likte spesielt godt de "smarte" register-sidene til slutt - Forfatterregister alfabetisk og boktitler og andre nyttige stikkord i Tittelregister - 170 sider - her kan man bla litt i denne. Det er nok flere av disse bøkene jeg kommer til å lese - her er det mange temaer i sakprosa-bøkene som interesserer meg.
Her kommer en liten billedreportasje fra den fine bok-kvelden vi hadde - bildene taler for seg selv - og flere bilder finnes i mitt Flickr album:
Vi studerer den fine katalogen - Foto:RandiAa©
Ingebrigt Steen Jensen - Foto:RandiAa©
 Forfatteren fortalte om foreldrene og bestefaren han ikke møtte - og "krigen som kaster lange skygger inn i familien Steen Jensens liv" - en åpenhjertig bok.
Øystein Bogen - Foto:RandiAa©
 Bogen vet litt av hvert om Putins Russland - han gir oss "nærbilder" av det hele
Erling Kagge - Foto:RandiAa©
Det hørtes så riktig og viktig ut når Erling Kagge snakket om å finne og oppleve stillheten - og samtidig kunne være i verden og i livet.....
Irina Lee er redaktør av Norge Rundt - Foto:RandiAa©
Norge Rundt - denne ser jeg frem til - det har vært så mye interessant i disse TV-programmene, bra at de blir omtalt i en bok nå.
Robert Eriksson - Foto:RandiAa©
Han fortalte så intens om boken sin - og jeg må innrømme det pirret min nysgjerrighet - denne må jeg få med meg.
Sauene som hopper over gjerdet - Foto:RandiAa©
Barnebøker var godt representert også - denne om sauene av Eirik Espelin Johnson og Maria Halvorsen virket morsom - rim og rytme som fdår barn til å sovne i rett tid om kvelden kanskje?
Hjernen er stjernen - Foto:RandiAa©
Hjernen er stjernen av Kaja Nordengen har et forors av nobelpris-vinner Mai- Britt Moser - dette blir spennende lesing for meg og mange andre....
Ditt smarte barn - Foto:RandiAa©
Hanne S. Finstad har skrevet boken Ditt smarte barn - det er nok mange som vil få med seg de gode tipsene i denne.
Per Egil Hegge og Den norske folkesjela - Foto:RandiAa©
Hva er det som skaper Den norske folkesjela? - Per Egil Hegge kommer med mange ord som kan karakterisere oss som nordmenn - denne virker morsom, og jeg tror den kan vekke til litt diskusjon også.
Eirik Veum og Det svenske sviket - Foto:RandiAa©
Eirik Veum har visst skrevet en dristig bok her - svenskene er jo broderfolket vårt!?
Jørn Lier Horst med barnebok - Foto:RandiAa©
Jørn Lier Horst er en av mine favoritt krim-forfattere, men han skriver gode barnebøker også
Unni Lindell og Anne B. Ragde med barnebøker - Foto:RandiAa©
Her kom to muntre damer på Byscenen, begge har skrevet ny barnebok  - i tillegg til "voksen-boken" de har skrevet i høst.
Unni Lindell leser spennende barnebok - Foto:RandiAa©
Fredrik Græsvik med Flukten - Foto:RandiAa©
Fredrik Græsvik vet nok hva han snakker om/skriver om - en viktig bok dette. Her gir han et nærbilde av flyktningeproblematikken - (se side 20 i katalogen)
En takk til Kagge for et flott arrangement - Foto:RandiAa©
Jeg har flere bilder på min Flickr - se her


Mine bokblogger-venner Tine og Anita har også vært på Kagges høstmøte


Flere bok-kvelder med Kagge Forlag:
Kagge Forlag inviterer høst 2016
Kagge Forlag inviterer høst 2017
Kagge Forlag inviterer vår 2018
Kagge Forlag - Krim - Bokbad - 04.02.2014
Kagge Forlag - Krim - Bokbad - 29.02.2016

Kagge Forlag inviterer høst 2018
Kagge Forlag inviterer høst 2019   
Kagge Forlag inviterer høst 2021
 

5 comments:

 1. Flott innlegg Randi! Veldig kjekt at du linker til Flickr-albunet også. Det var virkelig en kos og inspirerende aften. Jeg er nettopp ferdig med å lese Erling Kagges lille bok om Stillhet. Fin og reflektert med nydelige bilder som er gode å se på, som får frem roen og stillheten inne i meg.:) (linker til deg også, takk)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takk Anita. Imponert over den katalogen, den var veldig fin. Har du fått den Stillhet da? Har ikke den jeg - synes den så interessant ut ja. Veldig mange av de presenterte bøkene jeg gjerne skulle sett nærmere på - men man må bare begrense seg.

   Delete
  2. Enig, en imponerende katalog på sakprosa. Det ble lagt noen få eksemplarer av Stillhet på hvert bord, så jeg sikret meg en , heldigvis. Ikke sikkert du så det siden du satt fremst, og de var spredt nedover.

   Ja, man må jo begrense seg- på et vis. Tror jeg har oversikt på de viktigste sakprosabøkene jeg vil lese før nytt år nå, og så blir det en del skjønnlitteratur ellers , en del norsk 2016 ifb Bokbloggerpislesing.

   Delete
 2. Så gøy å se, og takk for link :) Boken om svenskenes svik er vel den jeg kommer til å skaffe meg, og kanskje et par til. De hadde mye spennende å by på :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, der var det mye som fristet - mye bra avveksling til skjønnlitteratur-lesingen.

   Delete