Tuesday, 1 October 2019

Tanker om bok - Frode Eie Larsen: Englefjær

Arrangert bok-bilde - Foto:RandiAa©
Bøkene med etterforsker Eddi Stubb har blitt populære - her er en av de jeg likte spesielt godt.
Tittel: Englefjær
Forfatter: Frode Eie Larsen
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Forlag: Liv forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283300505
Antall sider: 263
Kategori: Krim og spenning

Om Englefjær - bok-cover: 

Mine tanker om Englefjær:

Her dukket det opp en blogg-kladd på en kriminal-roman  lest i september 2015 - den bør få sin plass i bloggen. jeg har nok glemt mange detaljer i handlingen - men jeg erindrer at den så absolutt ga med en spennende lesestund. Jeg har faktisk lest flere av bøkene til forfatteren, og de kan anbefales. Frode Eie Larsen er en av disse unge, dristige menn som skriver kriminal-romaner i Norge i dag. Han holder til i Larvik og er tilknyttet Liv forlag. Det startet i 2011 med hans første kriminalroman som var Hemmeligheten - her ble etterforskeren Eddi Stubb - en Drangedøl -
lansert - og settingen var Larvik, sentrale karakterer er også journalisten Oskar Myhre og hans venninne Jessica Larsen.
Etter debuten har bøkene kommet ganske regelmessig - Frostrøyk i 2012, Jordtårer i 2013, Du skal lide i 2014, og denne Englefjær i 2015, På overflaten flyter vannliljene i 2017, Slå på ring i 2018.
Det ser ut til at bøkene hans er av jevn, god kvalitet og blir godt mottatt.

Forfatterens web-side
Flere gode bøker av Frode Eie Larsen
Settingen i Englefjær er blant annet et sykehjem i Larvik – mystiske dødsfall og hvite fjær som dukker opp. Det hele virker faktisk troverdig, det er spenning fra første stund – vi følger en interessant etterforskning, og er spent på hva som foregår – Stubb ble satt på saken etter at en engstelig, dement beboer har ringt politiet for å fortelle at hun føler seg utrygg – damen døde, og var det av naturlige årsaker? Eller?…..en liten hvit fjær i den dødes munn virker mistenkelig – flere dødsfall, en bortført pike. Etter hvert øyner vi en sammenheng i sakene.
Vi skjønner vel også at her er det en skakk-kjørt morder som står bak ugjerningene.....
Jevnt god, klassisk krim-underholdning dette. Og et pluss at vold og grusomheter ikke overskygger handling og tema - det er spenning nok likevel
Terningkast:4+5 comments:

 1. Har lest et par av disse, blant annet denne men så stoppet det opp uten at det har med bøkene å gjøre, var vel mest at jeg hadde mange andre bøker liggende og krim er ikke det jeg leser mest av selv om det har blitt noe mer av det siste årene. Husker jeg likte denne og nå ble jeg minnet på at jeg har flere bøker av ham liggende som jeg ikke har lest ennå.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Den minnet meg om en stor sak her vi hadde ved et sykehjem i Orkdal for en del år tilbake - derfor så jeg realismen i den. Jeg leser krim som en avveksling til noe "tyngre" litteratur - og når det er lydbøker, er de fine "gå-bøker". Lytter siste Jørn Lier Horst nå...som avveksling til de 4-5 jeg har liggende på nattbordet.

   Delete
  2. Helt klart.Jeg liker godt å lese krim og har nettopp lest 2 som jeg ikke har skrevet om ennå, og det er en fin avveksling som du sier. Krim har jeg ikke prvød meg på på lydbok, kanskje jeg må teste det?

   Det blir fort noen bøker en leser samtidig selv om jeg prøver å begrense meg til 2-3, det er ikke alltid det går.

   Delete
 2. Jeg har også lest og likt bøkene til Frode Eie Larsen ganske godt. De er litt enkle, dvs ikke kompliserte og voldelige, litt snillere krim om man kan kalle det det.

  Han har forresten gått over til Gloria forlag og sluttet i jobben sin som markedsjef i Liv forlag. Nå satser han på å være forfatter på heltid. Spenstig.:)
  Frode er en hyggelig fyr, btw.

  ReplyDelete
 3. Ja. Ser han har skiftet forlag. Det skjer med mange det, titt og ofte synes jeg.

  ReplyDelete