Tuesday 12 September 2017

Tanker om bok - Kagge Forlag inviterer - Høstens bøker - Trondheim - Byscenen - 11.09.2017

Anne Gaathaug og Bjørn Fredrik Drangsholt ønsker velkommen - Foto:RandiAa©
Hyggelig mail å få: "Hei! Håper du har anledning til å bli med på høstmøtet vårt i år også.......Med vennlig hilsen - Tine Hvistendahl"  
Anita og jeg deltok også i år på Kagge forlag sitt innholdsrike høstmøte, Byscenen i Trondheim. (Kagge og Stenersen står det på velkomstplakaten - J.M.Stenersens Forlag ble en del av Kagge Forlag i 2003 og har stått for mange interessante bøker innen blant annet kunst, dokumentar, helse og livsstil.) - Anne Gaathaug og Bjørn Fredrik Drangsholt ledet det hele med engasjement og humor.
Katalogen på 174 sider var full av fristelser for en litteratur-interessert bok-blogger. Selv om jeg fant noen bøker jeg allerede hadde lest, (To søstre av Åsne Seierstad - Fri vilje av Helga Hjorth - Gå! Verdens beste mosjon av Johan Kaggestad, blant annet) fant jeg nok utolig mye mer som jeg har lyst til å se nærmere på. Presentasjonen av årets bøker fikk vi av forfattere "live",  av vel-redigerte videoer og lysbilder og av engasjerte forlags-representanter som introduserte det hele. Her var det mye åndelig føde, i tillegg fikk vi servert et velsmakende måltid med god og rikelig drikke til - og kaffe og konfekt avrundet middagen. Her kommer noen smakebiter fra den vellykkede og hyggelige bokkvelden med Kagge forlag:
Geir Lundestad - Drømmen om fred på jord - Foto:RandiAa©
Av forfatterne var Geir Lundestad først ute - og han opptrådde med sitt sedvanlige engasjement da han snakket om Drømmen om fred på jord - det er det hans dokumentariske bok heter, den gir oss et bilde av Nobels fredspris sin "historie" fra begynnelsen i 1901 og frem til i dag. Den handler om fredsprisvinnerne og filosofien bak denne prisen - og Geir Lundestad spør om denne drømmen om en fredelig jord bare er en utopia. Lundestad er professor i historie og har vært tilknyttet nobelinstituttet i 25 år som direktør og sekretær for nobelkomiteen - så han skriver med førstehånds kjennskap til emnet.
Anne Gaathaug forlagssjef  Kagge Forlag ledet bokshow med humør og entusiasme - Foto:RandiAa©
Den underjordiske jernbanen er en bok jeg så absolutt skal få med meg - Foto:RandiAa©
Kagges katalog side 9
Bjørn Fredrik Drangsholt forteller om Quislings biskoper - Foto:RandiAa©
Vi har den oppfatning at det norske presteskapet var mottstandsfolk under krigen og bekjempet nazismen - men historiker Geir Thorsdal skriver historien om elleve biskoper som ikke var motstandsfolk, men tvert imot lojale mot Hitler og Nasjonal Samling - dette er nok en bok som kaster litt nytt lys over vår okkupasjonstid.
Hilde Vesaas har også skrevet en bok med bakgrunn i 2.verdenskrig - "Den ukjente historien om krigens største heltedåd" - Foto:RandiAa©
Petter uteligger - Foto:RandiAa©
Eivind Hofstad Evjemo har skrevet boken om Petter uteligger Petter Nyquist prøvde selv livet på gata i 52 døgn - det ble både film og bok av det.
Eivind H. Evjemo forteller om Petter uteligger - Foto:RandiAa©
Alt jeg vet om planter av Anne Hope Jahren er en bok av spesiell interesse for meg - hun er planteforsker og her gir hun oss "Verden sett fra plantenes perspektiv":
Anne Hope Jahren forteller om boken sin på en video
Alt jeg vet om planter av Anne Hope Jahren

Høsten hos Kagge bød både på strikkebøker, kokebøker, moro-bøker, barnebøker og alt det et lesehjerte begjærer
Thomas Enger leverer en ny krimbok - Killerinstinkt - Foto:RandiAa©
Norges beste vinkjøp 2018 av Ingvild Tennfjord - kan være en nyttig bok, og om man ikke kjøper vin så ofte, er det dess viktigere å kjøpe den rette til den spesielle maten eller den spesielle anledningen - fin gavebok også. Forfatteren er journalist og vinekspert som har fast vinspalte tips i flere kjente aviser:
Norges beste vinkjøp 2018 av Ingvild Tennfjord - Foto:RandiAa©
Bli god i matte av Vibeke Gwendoline Fængsrud - Foto:RandiAa©
Bli god i matte med denne engasjerte mattedama - Vibeke Gwendoline Fængsrud skriver inspirerende og lærerikt om å få mest mulig ut av matematikkfaget - dette må da være en nyttig bok for å bedre de grunnleggende matematikk-kunnskapene til befolkningene, det har ofte vært snakk om at nordmenns kunnskaper her er for dårlige - Fængsrud har bøker for hele grunnskolen fra 1. til 10.klasse.
Mattedama Vibeke Gwendoline Fængsrud i aksjon- Foto:RandiAa©
Petter Schjerven var også i aksjon - han har skrevet en bok: Kroppsspråk - Forstå det som ikke blir sagt, og hans presentasjon i seg selv innehold utrolig mye kroppspråk - dette er et fengslende emne som burde angå oss alle - i relasjoner med andre mennesker er det en nyttig egenskap og kunne forstå hva andre mennesker egentlig sier, ved å tolke kroppspråket som følger "budskapet":
Petter Schjerven får her applaus for sin (sitt) Kroppspråk - Foto:RandiAa©
Birger Løfaldli - journalist i Adresseavisen - gir oss interessante betraktninger i sin Landslaget, med undertittel Fra verdenstoppen til fotballens bakgård - det er mange som funderer litt over hvordan vårt landslag i fotball kunne gå fra "vekst til fall" - så her kommer en bok som kanskje gir litt mer innsikt i dette:
Landslaget av Birger Løfaldli - Foto:RandiAa©
Ole Torp kommer med en ganske spesiell bok som jeg har lyst til å se nærmere på - det sies at menn ikke gråter, eller ikke skal felle tårer - men her står altså 71 kjente norske menn fram og forteller om hvilke dikt eller tekster som har berørt dem: Ord som får voksne menn til å gråte:

Anne forteller om Torp sin bok - Foto:RandiAa©
Svein Tindberg - Bibelfortellinger for barn - Foto:RandiAa©
Bibelfortellinger for barn med Svein Tindberg - Foto:RandiAa©
Bibelfortellinger for barn av skuespiller og forfatter Svein Tindberg falt jeg virkelig for - spesielt etter forfatterens glimrende opplesing av fortellingen om Noah som navngir dyrene.
Bokens utspring er ganske personlig for familien Tinberg - forfatteren bruker samme fortellermetode som han brukte på sine egne sønner da de var små, og eldstesønnen er illustratør av boken og den yngste sønnen har skrevet melodier til sangene som er inkludert. Her får vi bibelhistorien på en folkelig og barnevennlig måte uten at respekten for det "sakrale" er blitt borte - dette tiltalte meg.

Dømt til døden i Kongo - Fredrik Græsvik - Foto:RandiAa©
Det er mange som har engasjert seg i  saken om Jostolv Moland og Joshua French, og latt seg berøre av den - Journalist, forfatter og programleder Fredrik Græsvik har fulgt den på nært hold og skrevet bok - Dømt til døden i Kongo.

Og Torgrim Eggen har skrevet boken om en ganske så enorm rettssak i norsk historie, saken om politimannen Eirik Jensen, den korrupte politimannen? Eller offeret for en etterforsknings-tabbe? - boken heter Forbindelsen (Rettssal 250)

Forbindelsen av Torgrim Eggen - Foto:RandiAa©
Torgrim Eggen fortalte om Jensen sitt bad og litt annet "merkelig" - Foto:RandiAa©
Mye annet kunne også ha vært nevnt - det var så mye fristende og variert - men bla selv i katalogen og finn mer her......
Bokblogg-venninne Anita syntes også det var mye spennende på Kagges høst-fest - Foto:RandiAa©
En takk til Kagge forlag for invitasjonen - dette var hyggelig og inspirerende - og så var det hjem til en spennende valg-natt

Her er Anitas referat fra Kagges høst-møte i Trondheim
Og Tine og Beathe var på tilsvarende møte i Bergen

Album på Flickr - Høstmøter med Kagge:

Flere bok-kvelder med Kagge Forlag:
Kagge Forlag inviterer høst 2016
Kagge Forlag inviterer høst 2017
Kagge Forlag inviterer vår 2018
Kagge Forlag - Krim - Bokbad - 04.02.2014
Kagge Forlag - Krim - Bokbad - 29.02.2016

Kagge Forlag inviterer høst 2018
Kagge Forlag inviterer høst 2019  
Kagge Forlag inviterer høst 2021
 

6 comments:

 1. Så gøy å lese om deres møte med Kagge :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det var et inspirerende og innholdsrikt høst-møte med forlaget.

   Delete
 2. Heisan. Takk for i går. Flotte bilder og referat Randi. Her er mitt innlegg.: https://artemisiasverden.blogspot.no/2017/09/kagge-og-jm-stenersens-forlags-hstmte-i.html#more

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takk selv Anita - man har stort utbytte av å gå på forlags-høst-møte. Man blir skikkelig lese-inspirert.

   Delete
 3. Fantastisk! Så mange spennende bøker, og vet at jeg ikke får med mer enn en brøkdel!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, man blir nesten frustrert av alt det interessante man vil lese, men vet at man ikke kan overkomme - jeg prøver i hvert fall å nyte hver enkelt bok mens jeg holder på med den - har en periode med Helga Flatlands to siste nå

   Delete