Thursday, 21 November 2019

Tanker om bok - Aschehoug Forlag inviterer - Høstens bøker - Trondheim - Dokkhuset 14.10.2019

Kjersti Myre – salgssjef Aschehoug - Foto:RandiAa©
Dette var femte høsten på rad at Anita og jeg tilbrakte kvelden på en boklansering med Aschehoug forlag - det er en mer enn en måned siden nå - og mange av bøkene er lest etter den tid, men notatene mine kommer ofte ikke i bloggen før uker i etter-kant - må innrømme at høsten har vært så full av spennende litteratur - både romaner og dokumentar - at jeg har hatt dagene (og litt av nettene med) fylt med lesing og lytting, mens blogg-omtaler foreløpig har bestått av løse notater - slik at ikke all lesingen skal gå i glemmeboken før jeg rekker å fullføre omtalene mine.
Disse boklanseringene er et lyspunkt i høstmerket - vi blir inspirert til enda mer lesing og vi treffer mange spennende mennesker - både forfattere, forlagsfolk og bok-interesserte. Og i tillegg blir vi servert god mat og drikke - kort sagt en underholdende og lærerik opplevelse.
Det kan vel passe med litt bok-inspirasjon nå, rett i "kjøpe-jule-gaver-tiden" - bøker har iallfall for meg vært den perfekte julegaven så lenge jeg kan huske tilbake i min barndom, og egentlig kjenner jeg ingen som ikke blir glad for en bok-gave til jul.
Her er et lite glimt fra høstens bok-lansering med Aschehoug forlag - det var en hyggelig og inspirerende bokfest med god mat og drikke til.

Noen av høstens bøker - Foto:RandiAa©
Overraskende besøk av ÅGE - Foto:RandiAa©
I samtale med Otto Ulseth som har skrevet bok om Sambandet - Foto:RandiAa©
Boken om Åge og Sambandet
Hvem kjenner ikke Åge - og han er Trønder - Foto:RandiAa©
Amanda Prowsw kom på besøk - Foto:RandiAa©
Amanda Prowse har jeg faktisk lest to bøker av (Den perfekte datteren og Den andre kvinnen) - hovedsaklig for å finne ut hva slags forfatter hun er, man kan ikke uttale seg om bøker, uten å ha lest dem. (Er min mening) - Hygge-lesing for mange dette, selv om det ikke er min første-prioritering så ser jeg behovet for denne genren også.
Denne leste jeg i studietiden på engelsk (The Group) - veldig bra - Foto:RandiAa©
Tatovøren skal jeg lese - Foto:RandiAa©
Her er fra mitt besøk i Auschwitz
Har lest alle Bjørnstads i denne serien - min omtale av Tyvetallet - Foto:RandiAa©
Hilde Rød-Larsen presenterer Sommertid - den har jeg klar til lesing - Foto:RandiAa©
En fin samling kronprinsesse Mette Marit har vært med på - Foto:RandiAa©
Mange liker Atwood's dystopiske bøker - Foto:RandiAa©
Ellen Vahr presenterer sin Miss Marie - Foto:RandiAa©
Ellen Vahr (f. 1963) er en ny forfatter for meg, hun er "coach" og har gitt ut noen få bøker siden 2011 - Miss Marie er en bok jeg skal lese, den handler om Thea - og det vil komme to bøker til om henne.
Forlagets omtale inspirerer:
"Første verdenskrig raser i Europa og bakerfamilien Thoresen i Kristiania mangler mel. En dag kommer en invitasjon fra de to tantene i Amerika til eldstedatteren Thea. Hun kan hjelpe familien økonomisk om hun drar i tjeneste for den velstående Vanderbilt-familien i Amerika. Takker hun ja, må hun si farvel til kjæresten Hans, som snakker om forlovelse.
Thea reiser over Atlanterhavet til et liv hun ikke har kunnet forestille seg. Som tjenestepike ved landstedet Idle Hour på Long Island blir de forskjellene hun har sett hjemme små. Her i dette landet hvor det skulle være frihet for alle, er det forskjell på alt. Og Thea er en av de usynlige.
Hun støtter seg til tantene, men de har en hemmelighet som Thea etter hvert må bære sammen med dem, om ikke alt skal rase. Og når urettferdighetene i Vanderbilt-systemet begynner å få konsekvenser også blant tjenerne, må Thea stille spørsmål ikke bare om hva hun mener er rett, men også om hvem hun selv er og hva hun står for".

Selvsagt skal jeg lese Maja Lundes siste bok også - hennes Bienes historie gjorde et sterkt inntrykk på meg - Foto:RandiAa©
Mr. Woolf leser jeg akkurat nå - Foto:RandiAa©
Jan Kjærstads Mr. Woolf leses nå - han minner litt om Murakamis skrivestil i denne - skal bli spennende å se om den når opp til Berge, (terningkast 6 hos meg) eller Normans område, (terningkast 5 hos meg).
Natalie Cox med Ikke bare til jul - hun skriver hyggebøker 
som mange liker å lese - Foto:RandiAa©
 Aschehoug gir også ut et bra julehefte - Foto:RandiAa©
Jeg har lest alle Nesbø (voksen)-bøkene - Kniv også - positivt at den ikke var så voldelig som Tørst - Foto:RandiAa©
Helene Flood presenterte Terapeuten - Foto:RandiAa©
Terapeuten har jeg også lest, veldig bra - Foto:RandiAa©
Mange lesere liker krim - og det er sannelig mye å velge i - Offer 2117 har jeg lest - du verden - her var det action - Foto:RandiAa©
Trude Teige skriver solid god krim - jeg har lest de fleste
En hjelpende hånd f.eks - veldig spennende - Foto:RandiAa©
Aldri tilgi er hennes siste - har lest den - men ikke omtalt den enda - Foto:RandiAa©
Bilde Trude har tatt som research for Aldri tilgi - det passer utmerket inn i handlingen
Bilde Trude har tatt som research for Aldri tilgi - det passer utmerket inn i handlingen
Bobby Peers - Populært for barn - Foto:RandiAa©
Mange flotte strikkebøker - Foto:RandiAa©
Bøker om krigen i Norge er alltid av interesse - Foto:RandiAa©
Ellen Arnstad - Alt du ikke ser - Foto:RandiAa©
Ellen Arnstad, karrierekvinne og aktiv på mange felter – skriver sin første bok - om et ganske annet liv bak fasaden av et vellykket karriere- og media-liv. En gripende historie om livet med et alvorlig sykt barn som blir mer og mer pleietrengende -  og utgangen var ubønnhørlig. Boken har jeg liggende - og jeg ser den som en av disse bøkene det er "nødvendig" å lese av og til.
Unni Lindell skriver gode bøker både for voksne og barn - Foto:RandiAa©
Aschehougs bokhøst er sannelig mangfoldig - her en
opplysningsbok for jenter -
Foto:RandiAa©
Dette var bare et lite glimt inn i Aschehougs rikholdige bok-dryss i 2019 - en stor takk for hyggelig og inspirerende bokfest i Trondheim

Glimt fra flere boklanseringer:
Aschehougs boklansering høsten 2015
Aschehougs boklansering høsten 2016
Aschehougs boklansering høsten 2017
Aschehougs boklansering høsten 2018
Aschehougs boklansering høsten 2019

9 comments:

 1. Artig gjensyn Randi.:)
  Alltid koselig med disse møtene.
  Jeg har lest en del av disse bøkene (Teige, Adler-Olsen, Flood, Nesbø ) men jeg har fortsatt en del av dem på vent også. Blir vel lest noen av dem før nytt år, tenker jeg; bl.a. Atwood, Lunde, Vahr, Wiik og Wolf.(eh, Kjærstad).
  Ønsker meg Ren Poesi-heftet også.

  ReplyDelete
  Replies
  1. JA, og så ha jeg Tatovøren her- som jeg begynte på, men det ble feil timing. Ikke alltid jeg orker å lese fra krigen, og alt det triste med Holocaust..
   Bjørnstad og Rød-Larsen har jeg også, lurer på når jeg skal rekke å lese alle disse bøkene...?

   Delete
  2. Og juleboka til Cox har jeg, den fikk vi jo..

   Delete
  3. Herre... ser at jeg også har lest Heine Bakkeid (den er kjempebra- likte alle tre bøkene hans) - og så fikk jeg Ahmen forleden, men han har jeg ikke lest noe av før- mon tro om de er for grove for meg..

   Delete
 2. Mange fine bøker ja - har lest veldig mange, men ikke skrevet om dem. Dette referatet kommer en måned på etterskudd - men det passer jo godt nå som reklame for "julegaver"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Like gyldig nå. Og "reklame" det er jo viktig;)

   Delete
  2. He, he - ja den er grei, når det er frivillig. Men jeg er skeptisk til å lage reklame av bokomtalene mine. Nå holder jeg forresten på med Mr.Woolf - faktisk litt likt med Murakamis skrivestil i denne romanen hos Kjærstad

   Delete
  3. Hehe, ja, måtte være litt ironisk her i disse Reklame-tider..;)
   Så at du mente den lignet Murakami, ja.. Minner meg om at bok 2 i Drapet på kommandanten har kommet. Må skaffe meg den..

   Delete
  4. Tok en pause med Murakami jeg. (Elskede Sputnik tror jeg var den jeg likte best av han)

   Delete