Wednesday, 18 September 2019

Tanker om bok - Boklansering: Gyldendal Forlag inviterer - Forfatterne kommer - Trondheim - Byscenen - 17.09.2019

Forfatterne kommer - Gyldendals høstlansering av bøker er et arrangement Anita og jeg har vært på mange år på rad - alltid like inspirerende og hyggelig - Bøker - Forfattere - Forlagsfolk - God mat og drikke - en setting som passer Anita og meg utmerket. Noen interessante bøker ble med hjem denne gangen også. I år var det Hilde Sandvik som var konferansier og hadde samtale med forfatterne (Tidligere år hadde det vært Mona B. Riise) - Salgssjef Jan-Frode Brenna-Hansen ønsket velkommen og presenterte bøker etter hvert.
Her kommer et ørlite glimt fra en begivenhetsrik kveld med Gyldendals høst-lansering. Litt av hvert ble presentert - for voksne og barn, for kropp og sjel, romaner, dokumentar-litteratur, kokebøker, barnebøker, vikinger og krigshistorie m.m
(Se forlagets side for mer info om forfatterne og bøkene.)

Salgssjegf Jan Frode Brenna-Hansen ønsker velkommen - Foto:RandiAa©
Bill Bryson - Kroppen - Foto:RandiAa©
Kroppen av Bill Bryson - alle har en kropp, men kan man noen gang få nok kunnskaper om det som rører seg på vår innside - denne virket spennende.
Sølvveien har jeg allerede lest - garanterer for spenning - Foto:RandiAa©
Anne Holt har mange trofaste lesere - Foto:RandiAa©
Arne Svingen var til stede, produktiv forfatter med bøker for barn og ungdom - spesielt opptatt av å få gutter til å lese mer:
Arne Svingens bøker - Foto:RandiAa©
Hilde Sandvik i samtale med Arne Svingen - Foto:RandiAa©
Arne Svingens bøker - Foto:RandiAa©
Under krigen av Ingar Sletten Kolloen - Foto:RandiAa©
Ingar Kolloen har bok i år også. (Anita og jeg har møtt han på tidligere høstmøter). Under krigen av Ingar Sletten Kolloen ser ut til å gi et glimt inn i vanlige menneskers liv i krigsårene, eller her spesifikt året 1940 - alltid spennende å lese om slikt. Boken har et utvalg av ulike mennesker i ulike deler av landet vårt. Her ser det ut til å være gjort grundig research - og jeg ser på bokens innholds-liste at her er det mye spennende å lese, glad for jeg fikk denne med hjem. Til slutt i boken kommer en liste av "viktige datoer", og en utrolig innholdsrik litteraturliste og "notes"-opptegnelser. Jeg gleder meg til å lese denne.

Hilde Sandvik og Ingar Sletten Kolloen - Foto:RandiAa©
Hilde Sandvik og Ingar Sletten Kolloen - Foto:RandiAa©
Før Kolloen forlot scenen hadde han noe å fortelle neste forfatter som stod for tur - på en måte hadde "deres veier møttes" - han hadde sett graven på Stavne kirkegård der et krigsoffer i Vibeke Klemetsens familie lå begravet:
Hilde S. og I. Kolloen snakker med Vibeke Klemetsen - Foto:RandiAa©
Rett etter Kolloens presentasjon, kom Vibeke Klemetsen på scenen, hun skulle snakke om sin Pasta-bok. Men her fikk vi et spennende innslag - hun var fra Santi-slekten og Ingar Kolloen hadde nettopp vært på Stavne kirkegård og funnet graven til Carlo Santi - Carlo var den første nordmann som ble henrettet av det tyske okkupasjonsregimet under krigen. (Og Santi familien har i flere generasjoner vært tilknyttet Domkirkens restaureringsarbeider, der både min far og farfar har vært tilknyttet - og i pausen fikk jeg et hyggelig møte med Vibeke Klemetsen og hennes mor og tante, døtre av Wedel Santi, tidligere gipsmaker ved Domkirken)
Sunn pasta av Vibeke Klemetsen - Foto:RandiAa©
 
Jeg fikk sannelig lyst til å prøve pastaretter - har ikke vært så mye på menyen det - Foto:RandiAa©
Vikinger er alltid spennende å lese om - her er to som skriver om dem - Foto:RandiAa©
Bjørn Andreas Bull-Hansen og Jan Ove Ekeberg - Foto:RandiAa©
Ekeberg og Bull-Hansen sine bøker - Foto:RandiAa©
Emelie Schepp skriver også krim - tror jeg må lese noe av henne - Foto:RandiAa©
 
Til slutt var det "veteranen" Kjartan Fløgstad som leste fra sin siste bok - Foto:RandiAa©
Due og drone av Kjartan Fløgstad - Foto:RandiAa©
Takk til Gyldendal Forlag for enda en fin høst-samlig med bøker.
Bøker som ble med hjem - Foto:RandiAa©
Referater fra "Forfatterne kommer" - Gyldendal inviterer:
Forfatterne kommer - 2015
Forfatterne kommer - 2016
Forfatterne kommer - 2017
Forfatterne kommer - 2018 

Forfatterne kommer - 2019

9 comments:

 1. Sunn pasta, finnes det? Herlig samling av utgivelser i år, vet de var i Bergen i dag, men jeg hadde teaterbilletter :) Leser Anne Holt om dagen, bra start!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg skal prøve det - har ikke brukt så mye pasta, men jeg tror dette er godt.Mye bra som kommer ut ja - dessverre har man ikke kapasitet til å lese absolutt alt man ønsker. Skal lese den Anne Holt en gang ja.

   Delete
 2. Som alltid flott referat, Randi :-) Har nettopp kommet fra møte og det var kjekt. Ikke helt det samme som når Mona B Riise har vært med men fint likevel.

  Fikk også lyst til å lese bøkene til Emilie Schepp, de har flydd litt under raderen her hos meg frem til nå.

  ReplyDelete
 3. Ja, bra møte, men Mona var savnet. Ser den Schepp finnes i lyd, det må jeg undersøke nærmere. Referatet er bare et veldig lite utdrag fra alt det vi fikk presentert.

  ReplyDelete
 4. Fint innlegg Randi.:) Artig med disse møtene. Ses igjen i morgen.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takk, Anita. Tror ikke det er mange bokbloggere på disse forlagsmøtene jeg - har ikke truffet noen i hvert fall.(Jeg satte link til ditt helt i begynnelsen av posten)- Ja, vi sees i morgen - får prøve å finne frem.

   Delete
  2. I det siste så har det vel vært oss to. Før så var et par til med, Ragnhild og Gråblekka, samt Lillasjel som skal være med på Aschehoug-møte (det var hun også i fjor). I Bergen er det et par med, og i Stavanger .. av det jeg har fått med meg.
   Vi finner nok frem.:)

   Delete
  3. Oi, du har oversikten ser jeg ja, Anita.

   Delete