Sunday, 15 September 2019

Tanker om bok - Jørn Lier Horst: Det innerste rommet

Behagelig, underholdende og spennende krim, absolutt ikke kjedelig. William Wisting er alltid sympatsk og lett å like.
Tittel: Det innerste rommet
Forfatter: Jørn lier Horst
Innleser: Ivar Nergaard
Produsert av: LBF
Målform: Bokmål
Spilletid:    8:05:35
Utgitt: 2018
ISBN Lydfil: 9788242169105
Jeg hadde lydfil fra LBF og papirutgaven fra Capitana forlag - ISBN: 9788293671039 

Om forfatteren Jørn Lier Horst:

Jørn Lier Horst - Foto: Jesper Magerøy
Forfatterens hjemmeside
Wikipedia
Store Norske Leksikon  

Mine tanker om Det innerste rommet:

Ett år siden denne er lest - tenkte det var logisk å finne frem kladd-notatene til denne nest-siste Wisting-boken fra 2018, – slik at den kommer i bloggen som bok nummer 13 i serien, for nå har jo Wisting-boken for 2019 også nettopp utkommet. Jeg kan jo ikke bryte tradisjonen - alle foregående er omtalt i Reading Randi - det tyder på at jeg har likt denne serien godt.
Her er serien i kronologisk rekkefølge slik den utkom, men jeg leste den ikke kronologisk - min leserekkefølge står i høyre kolonne: 
I denne boken handler det om en kjendis-politiker med arbeiderparti-bakgrunn (om det skulle være signifikant)som dør av hjerteinfarkt, og Wisting blir kontaktet av Riksadvokaten fordi det er gjort merkelige funn på hytta til denne vel-ansette politikeren ved navn Bernhard Clausen,  både helseminister og forsvarsminister hadde han vært. Det mystiske funnet i hytta er en enorm pengesum.
Idealer og nasjonale interesser står i fare. Her må det foretas undersøkelser i all hemmelighet - og Line blir involvert denne gangen også, hun liker både å etterforske og å skrive om det som skjer i samfunnet…. Jeg skal ikke gi så mye detaljer om innholdet – men nevnes må at mye grums dukker opp rundt denne kjente politikerens fortid. Blant annet er det en uoppklart forsvinning av en ung gutt som fisket i hytteområdet noen år tidligere. Her må Wisting samarbeide med Cold-case-gruppen som akkurat nå har begynt å etterforske forsvinnings-saken igjen. Og balansegangen blir vanskelig, å etterforske i all hemmelighet blir ikke så helt lett for Wisting. 
Her kan vi lure sterkt på hva denne politikeren har vært borti tidligere, og bør det komme frem i lyset? Her skapes det som vanlig spenning og tråder i ulike retninger – og heldigvis slipper vi å delta i så mye nærgående voldsbeskrivelser i ”Wisting-krimmen" - det passer meg godt. Men ondskap, og dumheter og menneskelige svakheter er det ikke fritt for. 
Hva skjer så med hytten, pengesummen, gutten som var på fisketur og forsvant? Vi blir med på mye spennende etterforskning, før vi får svar på dette. Løsningen får vi selvsagt ikke avslørt før mot slutten av boken – og den er som alltid logisk og god, og ganske realistisk. Heder og ære tilfaller både Wisting og datteren (denne gangen også).
Konklusjon: Jevn god, ”behagelig” krim - underholdende, spennende, absolutt ikke kjedelig, seriøs og absolutt ikke urealistisk. Troverdige karakterer og gode ”hverdags-skildringer” - logisk handling og velformulert språk, og spenning uten bestialsk vold.
Wisting-bøkene kan alltid anbefales....
Terningkast: en solid 4Mine omtaler av William Wisting serien:
Nøkkelvitnet - 2004 - 4
Felicia forsvant - 2005 - 5
Når havet stilner - 2006 - 4
Den eneste ene - 2007 - 5
Nattmannen - 2009 - 5
Bunnfall - 2010
  - 4
Vinterstengt - 2011 - 5
Jakthundene - 2012 - 6
Hulemannen – 2013 - 5
Blindgang - 2015 - 5
Når det mørkner - 2016 - 4
Katharina-koden – 2017 - 5

Det innerste rommet - 2018 - 4
Illvilje - 2019 - 5-


2 comments:

  1. Fin omtale Randi. Denne har jeg ikke lest enda. Har du den i papir, så kan jeg kanskje få låne den? (ta med på tirsdag- så skal jeg prøve å huske å ta med den Tor Jonsson-boka til deg også)

    ReplyDelete
  2. Takk for det, Anita - prøver å få med meg alle Wisting-bøkene ja. Mulig jeg har boken. I morgen har jeg visst liten tid, det er treningsdag.Det er det forresten på torsdag også - mulig jeg kan ta den med da.

    ReplyDelete